[RAMAZAN ÖZEL]$type=ticker$meta=0$readmore=0$snippet=0#columns=2$color=#009900

"Bu ağa bağlanamıyor" hatasının çözümü


Wireless ile kullandığınız bilgisayarınız durduk yere internete bağlanma sorunu yaşıyorsunuz. İnternette gezinirken bir anda Wifi'den bağlantınız kopuyor ve tekrar bağlanmaya çalıştığınızda da "bu ağa bağlanılamıyor" hatası alıyorsunuz. Ama telefeondan ya da diğer cihazlardan o anda wifi ye girebiliyorsunuz. Bu kopukluk bazen bilgisayarı açıktan 10 dakika , bazen 4 saat sonrasında oluyor. Bazen ise hiç kopmuyor.

Fakat bağlantı gidince bilgisayarı yeniden başlatınca hiç bir şey olmamış gibi tekrar wifi ye bağlanabiliyorsanız bu makale işinize yarayabilir.

Çözüm 1: Sorununuzla ilgili olarak öncelikle modem router'ınızın ara yüzüne girerek wireless kullanıcı adı ve şifrenizi değiştirmenizi öneririz. Kullanıcı adı ve şifre bilgisayar tarafından kodlanarak algılandığı için bu kodlamada bir sıkıntı olduğu anda sizi internetten kopartmaktadır.

(Modem router'ınızın ara yüzüne giriş yapabilmemiz için modem router firması ile iletişime geçebilirsiniz.)

Çözüm 2: Görev çubuğundaki arama kutusuna Komut istemi yazın, Komut istemine sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır>Evet'i seçin.

Komut isteminde, aşağıdaki komutları listelenen sırayla çalıştırın ve ardından bağlantı sorunun çözülüp çözülmediğine bakın:

  1. netsh winsock reset yazıp Enter tuşuna basın.
  2. netsh int ip reset yazıp Enter tuşuna basın.
  3. ipconfig /release yazıp Enter tuşuna basın.
  4. ipconfig /renew yazıp Enter tuşuna basın.
  5. ipconfig /flushdns yazın ve Enter tuşuna basın.
Windows logo tuşu + R tuşuna aynı anda basın ve açılan pencereye devmgmt.msc yazın > ağ bağdaştırıcılarını genişletin > wifi kartınızı çift tıklatarak açın > ve

sürücü kaldır : sorun varsa sarı ünlem işareti olur kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatarak test edin
sürücüye geri dön: güncelleştirmenin ardından aygıt bozulursa eski sürücüye geri dönerek sorunları giderin.
sürücü güncelleştir : sürücüyü güncelleştirip deneyin.Ayrıca güç yönetimi: güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın kutusundaki onay işaretini kaldırın.


Çözüm 3: temiz önyükleme nasıl gerçekleştirilir makalesindeki çözüm önerilerini uygulayın sorunun çözülüp çözülmedigini gözlemleyin.
Çözüm 4: Bilgisayar marka üreticinizin web sitesine giderek sürücüler ve yazılımlar sayfasından Windows 10 için uyumlu ve yeni kablosuz ağ sürücüsünü indirin ve elle kurun deneyin.
Çözüm 5:  DNS ayarlarını değiştirin bunun için denetim masası > ağ ve internet > ağ ve paylaşım merkezi > bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin > gelen ekrandan kablosuz ağ kartınızın üzerinde sağ tıklayın özellikler > internet protokolü sürüm 4 (TCP/IPV4) ÇİFT tıklayarak açın > ve iki seçenek olur
-dns sunucu adresini otomatik al seçeneği seçin deneyin sorun devam ederse
-aşağıdaki dns sunucu adreslerini kullan seçeneğini işaretleyip internetten güncel dsn bularak girin ve deneyin
Çözüm 6: Başlat menüsü > arama kutusuna notepad yazın > sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın ve notepad menüsünden > dosya aç >ve şu yolu takip edin.
Bilgisayarım >Windows > system32 > Drivers > etc hosts 
dosyasını bulun notepad ile açın içeriğinde 127.0.0.1 www.google.com vb ifadeler varsa silin  dosya menüsü > kaydet'e tıklayarak kaydedin.

Sorun devam ederse modemi sıfırlayıp deneyin internet sağlayıcınızla irtibata geçerek bu kopmalar hakkında yardım ve destek alabilirsiniz.
https://support.microsoft.com/tr-tr/help/10741/windows-10-fix-network-connection-issues

Sonucunuzu (olumlu ya da olumsuz) lütfen yorumlardan bize bildiriniz.

YORUMLAR

Ad

*Bilim-Teknik,4,*Diyalektik,2,*İş Dünyası & Girişimcilik,2,*Kultur-Sanat,14,*Mp3,5,*Saglik,8,*Saglik-psikolojii,1,*Seyahat,3,*Tarih-Mitoloji,1,~Din,15,~Din: İslam,16,~Din: Yahudilik,1,~Film,3,~Film Puanı: 4+,2,~Film Puanı: 5+,3,~Film Puanı: 6+,3,~Film Puanı: 7+,1,~Film Tercihi: Altyazılı,1,~Film Tercihi: Türkçe Dublaj,2,~Film Türü: Aksiyon,2,~Film Türü: Dram,1,~Film Türü: Gerilim,3,~Film Türü: Korku,1,~Film Türü: Suç,2,~Filmin Ülkesi: ABD,1,~Filmin Ülkesi: Bulgaristan,1,~FilmSenesi: 2001,1,~FilmSenesi: 2016,2,~Galeri,18,~Haber,21,~Haber (Dünya),9,~Haber (Siyaset),7,~Haber (Türkiye),15,~Magazin,17,~Tarih,9,~Teknoloji,15,~Teknoloji: Akıllı Telefon,5,~Teknoloji: Bilgisayar,4,~Teknoloji: Internet,6,~Video,15,~Video: Müzik,8,Ankara,1,Belgesel,1,COGRAFYA,2,Dikmen,1,edebiyat,1,film,1,Gezelim Görelim,1,İsmet İnönü,1,kategorilenmemiş,1,kültür,1,Metafizik,2,Mezhepler/Meşrepler,2,Mustafa Kemal Atatürk,2,Muzaffer Kılıç,1,Zübeyde Hanım,1,
ltr
item
MAGGOG: "Bu ağa bağlanamıyor" hatasının çözümü
"Bu ağa bağlanamıyor" hatasının çözümü
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmvsQK0Ht3BgbGMhwamTvXTzgK1S1VQsaHeV5aXlV8IuphVwwFiTNKrPQKRjtpsJrXDNvOXVSwhgBZ7CvGtX-TOy3GhcHl70DVyzT8dE1Nw8_yzzP01SOILht3-otu8fRbVYImy4cRnqQ/s640/b763a71bc00ea4f21fd4f280607f305b.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmvsQK0Ht3BgbGMhwamTvXTzgK1S1VQsaHeV5aXlV8IuphVwwFiTNKrPQKRjtpsJrXDNvOXVSwhgBZ7CvGtX-TOy3GhcHl70DVyzT8dE1Nw8_yzzP01SOILht3-otu8fRbVYImy4cRnqQ/s72-c/b763a71bc00ea4f21fd4f280607f305b.jpg
MAGGOG
http://kripto.maggog.com/2017/06/bu-aga-baglanamiyor-hatasinin-cozumu.html
http://kripto.maggog.com/
http://kripto.maggog.com/
http://kripto.maggog.com/2017/06/bu-aga-baglanamiyor-hatasinin-cozumu.html
true
293964781511984002
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Benzer bir konu bulunamadı TÜMÜNÜ GÖSTER Konuyu Göster Yanıtla Yorumdan vazgeç Sil Oluşturan: Anasayfa SAYFALAR OHA VAR Tümünü Göster BU YAZILARI DA ÖNERİYORUZ ETİKET ARŞİV ARA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle alakalı bir eşleşme bulunamadı. Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Per Cu Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara şu an 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha eski Takipçiler Takip Et ÖZEL İÇERİK VAR! Görüntülemek için paylaşmanız gerekir Tüm kodu kopyala Tüm kodu seç Tüm kod panonuza kopyalandı Kopyalanamıyor. [CTRL]+[C] (veya Mac kullanıyorsanız CMD+C) tuşlarına basmayı deneyin.